Stap voor stap door de tijd van overlijden tot de uitvaart,

Een van uw cliënten is zojuist overleden. Ik kan u helpen tijdens de eerste uren na overlijden van uw cliënt. Iedereen die de verzorging van een overledene wil laten uitvoeren door, of met mij, kan 24 uur per dag contact opnemen. Ik adviseer u dit zo kort mogelijk na overlijden te doen.

Het eerste persoonlijke contact,


Ik kom zo spoedig mogelijk naar de plaats waar uw cliënt op dat moment is. Bij aankomst zal ik eerst kennismaken met de familie en met u of met de verzorg(st)er als verantwoordelijke namens de zorginstelling. Als de nabestaanden er aan toe zijn, dus voldoende tijd hebben gehad, gaan we beginnen aan de voorbereidingen voor de laatste verzorging van de overledene.

schuddenDe verzorging,

Samen met de familie en eventueel de verzorg(st)er van uw tehuis bepalen we wie de verzorging gaat doen. Vervolgens, waar dit gaat plaatsvinden en hoe de opbaring gedaan zal gaan worden. De nabestaanden mogen meehelpen, of er gewoon bij zijn. Stap voor stap geef ik aan wat ik ga doen en waarom. Ook als de nabestaanden beslissen er niet bij te blijven, mag u er vanzelfsprekend van uitgaan dat ik met de allergrootste zorgvuldigheid zal omgaan met het lichaam van hun dierbare.

 

 
footer6.jpg